Kafane

Za sve bajkere, putnike namjernike i one koji su u svom proputovanju odlučili odmoriti dan ili dva u našem lijepom gradu na Vrbasu, izdvojićemo nekoliko kafana ili kafića, za koje smatramo da bi Vam bili interesantni.

MK ISTOK CLUB HOUSE”
“Biker friendly place” broj 1 u našem gradu. To je “Club House” našeg moto kluba. Oko 110 kvadrata zatvorenog prostora i 50 kvadrata natkrivene otvorene bašte, bilijar, pikado, šank prostor i separe prostor … u svakom slučaju pravi motorcycle/rock&roll bar. U skoro svako doba dana ovdje ćete naći nekoga od članova Moto kluba Istok. U ljetnom periodu u bašti je namontiran roštilj, uvijek spreman za akciju.
Adresa: Krajiških brigada 23, Banja Luka
 

DEPOPIVO PUB
depopivo_pubJoš jedno urbano osvježenje u našem gradu. Pravo mjesto za ljubitelje dobre muzike, dobre svirke, i dobrog piva. Svi oni koji su poklonici rock kulture, urbanih sadržaja i kvalitetnog druženja, u ovom lokalu će se sigurno osjećati kao kod kuće. Interijer je pravi “pabovski”, a staklena stijena koja se za toplijeg vremena otvara prema ulici, daje osjećaj sjedenja u otvorenoj bašti. Depopivo Pub powered by Jelen Pivo, nalazi se u naselju Ante Jakića.
Adresa: Sime Matavulja 2, Banja Luka
 

 

PECKAM PUB
Peckam_pubKako mu i samo ime govori, pub koji je htio “ukrasti” nešto malo štiha iz legendarne serije Mućke. Da li im je uspjelo ili ne, uvjerite se sami. Lokal se nalazi u centru našeg grada, pored Gimnazije. Česte su žive svirke, a i kada nisu, na repertoaru je uvijek dobra muzika, točeno pivo i dobra zabava.
Adresa: Braće Mažar i majke Marije 43, Banja Luka
 

JELEN PUB – Mala Skadarlija
jelen_pub_skadarlijaU martu 2015. otvoren je prvi Jelen Pab u Banja Luci. Osim dobre muzike, i podrazumijeva se, širokog izbora piva, u novootvorenom pabu vas čeka i veliki izbor pažljivo odabranih jela, karakterističnih za pabove.
Dobra muzička dešavanja, svirke, ali i HD projekcije koncerata velikih svjetskih zvijezda. Utorkom su akustične svirke, srijedom pratimo najvažnije sportske događaje, četvrtkom će biti organizovane tematske DJ žurke, a petak i subota su rezervisani za ‘full’ svirke.
Adresa: Gundulićeva 26, Banja Luka

 

KAFE “BUK” – RONILAČKI KLUB
buk_2015Buk je između ostalog jedini kafić u Banja Luci koji ima rezervisan i iscrtan parking za motocikle. To dovoljno govori o tome kako ćete se, ukoliko ste bajker, osjećati ovdje. A i ukoliko nedajbože niste, nije važno, to je kafana za svakoga ko voli dobro druženje, prirodu, sport u bilo kojem obliku, ili jednostavno odmaranje pored rijeke. Nalazi se na samoj obali Vrbasa, na kraju kafanske bašte nalazi se uređena plaža i uređen prilaz Vrbasu. Kupanje preporučujemo u julu i avgustu, a oni hrabriji mogu probati i ranije, ali oprezno (maksimalna temperatura Vrbasa u ovom dijelu toka u najtoplijim ljetnim mjesecima rijetko prelazi 19 stepeni). U Buk-u ćete najvjerovatnije naići i na nekog od članova našeg kluba, to je mjesto okupljanja banjalučkih bajkera.
Adresa: Jesenjinova 1, Banja Luka, www.bukbl.org
 

KAFE K.A.B.
kabKafe K.A.B. (Kafe akademičara Banja Luka) se nalazi u naselju Centar II. Najmanje dva puta sedmično u kafiću se organizuju događaji kao što su akustične svirke i DJ nastupi. Takođe, u kafiću možete pogledati izložbe slika čije postavke se realizuju u saradnji sa galerijom „UDAS“. Gostima su na raspolaganju banjalučki strip časopis Parabellum, dnevna štampa, stripovi, knjige, magazini, šah, parking za bicikle, pikado i bežični internet (WiFi). U kafiću možete slušati džipsi, džez, rokabili, džez fjužn, ambijentalnu i sličnu muziku.
Adresa: Petra Preradovića 9, Banja Luka
 

MAC TIRE PUB
pubMac Tire je autentični irski pab u srcu Banja Luke. Nalazi se u strogom centru grada. Ugodni enterijer u kojem dominira drvo, atmosferu čini toplom, prirodnom i domaćom, što je karakteristično za pabove širom svijeta. Karta pića nudi 14 vrsta točenih i preko 30 raznih flaširanih piva.
Kuhinja “Mac Tire Pub-a” priprema hranu karakterističnu za pabove, koncipirana je na temelju domaćih, rustičnih i jednostavnih jela baziranih na svježim sezonskim namirnicama od lokalnih dobavljača. Gotovo svaki dan tu su živi nastupi bendova, a početak svirke je u 17 časova. Pomalo neobičan termin, ali izuzetno prija nakon napornog radnog dana.
Adresa: Ulica Srpska 2-4, Banja Luka, tel. +387 51 221 444, www.mactirepub.com
 

CAFFE BAR JAZZBANJALUKA
jazzbanjalukaJoš jedan u nizu urbanih i nekonvencionalnih banjalučkih barova, koji njeguje urbanu, modernu ali prvenstveno jazz kulturu. Klub u tu svrhu teži obezbjediti kvalitetan mjesečni repertoar koji se ogleda u organizovanju najmanje 16 događaja mjesečno. JazzBanjaluka nudi jazz jam session, free jazz, tango, classical, tribute bands, blues jam session, cover bands, acoustic bands, funky, smooth, slowly, hip-hop, pop, rock, groove, afrobeat, reggae, konceptualna umjetnost, teatar, promocije knjiga, izložbe, predavanja… Radno vrijeme je od 8 do 24h, a petkom i subotom do 1 sat poslije ponoći.
Adresa: Stevana Bulajića 12, Banja Luka
 Comments are closed.