kafane

Za sve bajkere, putnike namjernike i one koji su u svom proputovanju odlučili odmoriti dan ili dva u našem lijepom gradu na Vrbasu, izdvojićemo nekoliko kafana ili kafića, za koje smatramo da bi Vam bili interesantni.

 

MK ISTOK CLUB HOUSE”

“Biker friendly place” broj 1 u našem gradu. To je “Club House” našeg moto kluba. Oko 110 kvadrata zatvorenog prostora i 50 kvadrata natkrivene otvorene bašte, bilijar, pikado, šank prostor i separe prostor … u svakom slučaju pravi motorcycle/rock&roll bar. U skoro svako doba dana ovdje ćete naći nekoga od članova Moto kluba Istok. U ljetnom periodu u bašti je namontiran roštilj, uvijek spreman za akciju.

Adresa: Milana Rakića 1, Banja Luka

 

 

Peckam_pubPECKAM PUB

Kako mu i samo ime govori, pub koji je htio “ukrasti” nešto malo štiha iz legendarne serije Mućke. Da li im je uspjelo ili ne, uvjerite se sami. Lokal se nalazi u centru našeg grada, pored Gimnazije. Česte su žive svirke, a i kada nisu, na repertoaru je uvijek dobra muzika, točeno pivo i dobra zabava.
Adresa: Braće Mažar i majke Marije 43, Banja Luka

 

buk_2015

KAFE “BUK” – RONILAČKI KLUB
Buk je između ostalog jedini kafić u Banja Luci koji ima rezervisan i iscrtan parking za motocikle. To dovoljno govori o tome kako ćete se, ukoliko ste bajker, osjećati ovdje. A i ukoliko nedajbože niste, nije važno, to je kafana za svakoga ko voli dobro druženje, prirodu, sport u bilo kojem obliku, ili jednostavno odmaranje pored rijeke. Nalazi se na samoj obali Vrbasa, na kraju kafanske bašte nalazi se uređena plaža i uređen prilaz Vrbasu. Kupanje preporučujemo u julu i avgustu, a oni hrabriji mogu probati i ranije, ali oprezno (maksimalna temperatura Vrbasa u ovom dijelu toka u najtoplijim ljetnim mjesecima rijetko prelazi 19 stepeni). U Buk-u ćete najvjerovatnije naići i na nekog od članova našeg kluba, to je mjesto okupljanja banjalučkih bajkera.
Adresa: Jesenjinova 1, Banja Luka, www.bukbl.org

kab

KAFE K.A.B.
Kafe K.A.B. (Kafe akademičara Banja Luka) se nalazi u naselju Centar II. Najmanje dva puta sedmično u kafiću se organizuju događaji kao što su akustične svirke i DJ nastupi. Takođe, u kafiću možete pogledati izložbe slika čije postavke se realizuju u saradnji sa galerijom „UDAS“. Gostima su na raspolaganju banjalučki strip časopis Parabellum, dnevna štampa, stripovi, knjige, magazini, šah, parking za bicikle, pikado i bežični internet (WiFi). U kafiću možete slušati džipsi, džez, rokabili, džez fjužn, ambijentalnu i sličnu muziku.
Adresa: Petra Preradovića 9, Banja Luka

pub

MAC TIRE PUB
Mac Tire je autentični irski pab u srcu Banja Luke. Nalazi se u strogom centru grada. Ugodni enterijer u kojem dominira drvo, atmosferu čini toplom, prirodnom i domaćom, što je karakteristično za pabove širom svijeta. Karta pića nudi 14 vrsta točenih i preko 30 raznih flaširanih piva.
Kuhinja “Mac Tire Pub-a” priprema hranu karakterističnu za pabove, koncipirana je na temelju domaćih, rustičnih i jednostavnih jela baziranih na svježim sezonskim namirnicama od lokalnih dobavljača. Gotovo svaki dan tu su živi nastupi bendova, a početak svirke je u 17 časova. Pomalo neobičan termin, ali izuzetno prija nakon napornog radnog dana.
Adresa: Ulica Srpska 2-4, Banja Luka, tel. +387 51 221 444, www.mactirepub.com