ko smo mi?

Kao što sve dobre priče počinju, tako i naša – “bilo je to davno…”

I jeste bilo davno, ali ne prije mnogo vijekova, već prije svega više od jedne decenije.

Nekada mala grupica prijatelja odlučila je da svoju ljubav prema dvotočkašima pretvori u najljepšu moguću zajedinicu koju motociklistička kultura nudi – Moto Klub.

Te 2006 stvari su bile drugačije nego danas. Nije bilo mnogo motora, a ni nešto mnogo motordžija. Sistem je formirao mišljenje o moto zajednicama kao malefičnim grupama društva, ali ne naš sistem. Već zapadni. Nametnuti.

Međutim u toj našoj maloj grupici prijatelja, nisu se njegovale vrijednosti zapada i aktivnosti koje su se sprovodile su bile dijametralno različite. Naše vrijednosti su bratstvo, istina, poštovanje i uvažavanje svih ljudi, dobra energija i ljubav prema životu. Što se naših aktivnosti tiče, opet nisu ni približne zapadnim. Jedino što dijelimo su kilometri koje gazimo, mada ipak mislimo da gazimo malo više! Naše aktivnosti su druženja, organizovanje humanitarnih i društveno korisnih akcija, podizanje svijesti o dvotočkaškoj kulturi i kad se to sve završi… Opet druženje!

Tako smo i nastali – sa tim vrijednostima i ljubavi prema pomenutim aktivnostima, rođen je Moto Klub Istok.

Međutim, šta smo danas?

Otprilike isto, samo se veličina promijenila. Trenutno brojimo 35 aktivnih i 3 počasna člana.

Idalje gazimo desetine hiljada kilometara godišnje, idalje posjećujemo svoje prijatelje u svim balkanskim zemljama, idalje pravimo najbolje žurke u našem Club Housu, idalje pravimo najbolju motorijadu u regionu i idalje promovišemo vrijednosti u koje vjerujemo!

Naša ideja je da kao najveći banjalučki Moto Klub dignemo svijest o motociklističkoj zajednici i nastavimo promovisati dobru energiju i otvorenost ka svima!

Biti motordžija, ili kako bi Zapadnjaci rekli “bajker”, ne znači biti vozač motora.

To znači živjeti vrijednosti koje smo pomenuli.

To znači biti moderni vitez ceste.

I to znači biti otvoren za upoznavanje novih ljudi i sklapanje novih prijateljstava.

Stoga dođi na pivo u naš Club House, sigurni smo da ćeš se dobro provesti!