Naš treći angažman na obezbedjenju i pratnji 11. medjunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka, dokaz je da svoj posao radimo profesionalno i predano. Obzirom da smo već iskusni u ovom poslu, dogovor sa organizatorom je trajao vrlo kratko. “Momci, znate šta Vam je činiti?”, “Znamo, nema problema”.
Ekipa od 6 “pratilaca trke” formirana na vreme i u nedelju, 30.04. krećemo preko Borja ka Tesliću. Ekipu predvodi Kapetan a njegova podrška su Gagi, Darijo, Zena, Škoca i Granula Jadranko.
Popuna gorivom i “mazivom” izvršena na vrijeme. Kako trka ne trpi pauze ili zastanke tako goriva mora biti do vrha a i po neki sendvič za momke je tu. Polazak iz Teslića na vrijeme, zagrijavanje do Jelaha u gustoj grupi i 0-ti kilometar i start trke u Jelahu.
Tada počinje borba koja trasom pored Doboja, ulicama Dervente, Prnjavora i Laktaša završava na centralnoj aleji Banja Luke. Svaka čast biciklistima, njihovoj snazi, upornosti, brzini i želji za pobedom. Na momente smo morali i bežati od njih, jer kad biciklista uhvati nizbrdicu, eto ga za čas u ledjima.
U saradnji sa UCI sudijama odradili smo dobar posao i evo nas na finišu.
Vidimo se i iduće godine.