Početak septembra je uvijek rezervisan za naš, klubski rodjendan.
Ovog puta rođendansku žurku pomjeramo nedjelju dana kasnije, za polovinu septembra, kako bi smo u što većem broju posjetili naše prijatelje u MK Tuzla, o čemu je bilo riječi u prethodnom tekstu.
Mi svakom poslu, pa i pripremi i slavlju rođendana pristupamo vrlo temeljito i ozbiljno. Propusta ne smije biti.
Petak naveče čorba je več na verigama i krčka se. I tako cijelu noć do jutra uz dežurne kuvare koji lagano pripremaju ponešto i za ujutro. Ovu subotu Mario slavi svojih pola vijeka u leđima i priprema praseće pečenje da nas počasti tim povodom, jagnje se lagano okreće na ražnju, a i mesa za roštilj ne smije da manjka, naravno i ledenog točenog piva.
Subota nam je uvijek udarni dan kad se okupi cijela ekipa i druženje traje do kasno u nedelju ujutro. Destinacija? Pa oduvijek je to IKM u Šušnjarima. Domaćin, naš predsjednik Lija.
Zahvaljujemo se svim našim gostima i prijateljima koji su se odazvali na poziv i uveličali naše slavlje i druženje. Bez Vas, dragi naši drugari, ovo bi bio samo jedan uobičajeni praznični dan za MK Istok. Zadovoljstvo je veće i utoliko što nas je vrijeme poslužilo pa smo mogli opušteno uživati u svemu.

Običaj je da tokom ovih naših proslava primamo nove članove u klub. Tako je bilo i ove godine i u klub primamo našeg druga Zoku Popa. Subota je dan za dodjelu boja i čestitke! Dobro nam došao Zoka!