motoU jeku priprema i radova na poligonu gdje je održan 2. medjunarodni moto skup “MK Istok”, od nekud sav uplašen, u pratnji 7-8 razjarenih pasa lutalica, valjda ljuti zato što im je narušio teritoriju koju oni smatraju svojom, bježi ka nama preplašen mali štenac.
Iako u poslu, nadjosmo malo vode, hljeba i slanine za njega. Osjećajući se sigurnim, ostade tu kraj nas. Muvao se on, trčkarao, spavao na suncu, osluškivao naše šale i priče, pokušao i da pomogne onako nejačak, valjda da nam se oduži na neki svoj “pseći” način.
Mi pravimo pauzu, eto i njega kraj nogu. Na prvu, dadosmo mu ime “Moto”. A kako drugačije? U čast našeg moto skupa. Pravio je on društvo i našim momcima na dežurstvu noću, tražio malo toplije mjesto u neuobičajeno hladne avgustovske noći, budio stražare i opominjao na slučajne prolaznike. Uz njega nam i noćno dežurstvo bijaše mirnije! 🙂
Nije ga prepala ni buka motora ni mnoštvo prolaznika u crnim kožnim odijelima i teškim čizmama, ni možda malo prejak razglas. Svakom je on mahnuo repom i nasmješio se. Po neki put, junački i zalajao. Činilo nam se da gdje god mi okom pogledamo on je tu.
Sa završetkom skupa zapitasmo se, gde sa njim poslije svega? Nije trebalo mnogo čaketi na rešenje. “Rosi” preuzima brigu o njemu. Vakcinacija obezbjedjena, povodac i ogrlica su već tu. Hrana neće biti problem!
Klub od sada ima i svoju malu dlakavu maskotu.
Zadovoljni što znamo da neće ostati sam na pustoj livadi, gladan, žedan, nezaštićen i nejačak. Sigurni smo da će uskoro možda i putovati sa nama, mašući repom.