Prvomajski praznici tradicionalno su obilježeni u Šušnjarima. Ne odustajemo od te lijepe navike. Tim okupljanjima prisustvuju i članovi naših porodica i drugi gosti. Kao i prethodnih, i ove godine na meniju bila je lovačka čorba, prasence, jagnje i rostilj, uz mnogo smijeha, dobrog raspoloženja i igre.
Ovo praznično okupljanje uvjek iskoristimo za prijem novih članova. Ovog puta “boje” kluba su dobili Marija Grahovac i Nedeljko Milovanović. Marija je boje lično dobila ali Nedeljku će biti uručene naknadno.

MK Srem, Sremska mitrovica
Obzirom da je od naših dobrih drugara iz MK Srem uslijedio ljubazan drugarski poziv da ekipa MK Istok dođe u većem broju, već u petak u dva navalna talasa odlazi 11 članova u pitomi grad na Savi. Gosti spremno dočekani i odmah usmjereni ka Etno restoranu na druženje koje traje do kasno, ali uz zvuke tamburice.

Subota je bila predviđena za obilazak Manastira Šišatovac u Ležimiru.

Nakon kraćeg obilaska manastira povratak na moto skup koji je kao i svake prethodne godine sjajno organizovan. Ovog puta na novoj, većoj lokaciji. I opet prase za MK Istok! Nije nama lako, ljudi! Nikako!
Nego, tu je jedan mali problem! Naš stari drugar Vlajko ima poseban, “pakleni” plan. Vodi cijelu ekipu svojoj kući! A tamo, već gozba pripremljena. Ako ste mislili da bez prasenceta može proći takav doček, prevarili ste se! Sjajan domaćin i ovo se ne zaboravlja!
Šta rekoh ja? Da li je nama lako?

Sv. Jure, Makarska
Jedan leteći par odlučuje da se spusti na Jadran. Naši prijatelji iz MK Sv. Jure prave moto skup. Kao i svake godine na gradskoj plaži u Makarskoj. Šta reći i za ovo druženje, osim vrhunsko i odlično organizovano. Sve su prilike da je naša “morska” delegacija malo skoknula i do Brača na ledeno pivo. Bilo je to BL – Makarska – Brač – Split – BL oko 600 km.

Vrijeme za vožnju polovično. Malo sjajno sunčano, ali malo sa žestokom kišom i gradom. No, za naše momke tu prepreka nema. Cilj se zna. Usporimo malo i stignemo svi do cilja. Za nama je ipak lijepo provezenih, ponaosob i pojedinačno sabranih, oko 9000 km.