(Piše Kapetan) – U posjetu Silver Wings-ima i malo vožnje. Clavicula je “srasla” odavno! Jesen još ne pokazuje svoje kišne zube. Pola sezone sam apstinirao zbog pada. Želja za nekim kratkim đirom je prisutna. BMW-u istekla registracija. “Pomoć prijatelja” je tu. Dogovaramo da se negde provozamo za vikend. Vremenska prognoza odlična. Kiše nema u najavi. Temperatura u drugoj dekadi Celzijusa. Nedeljko nudi da vozim njegovu Yamahu koja u garaži tuguje ostavljena. Još samo da se odredi destinacija putovanja. Kockice su se složile u subotu pre podne u našem Club House. Brčko i zimski party kod Silver Wings-a je cilj. Na put kreću Mario, Nedeljko (oba na BMW R1200 GS) i ja na Yamahi MT-09 Tracer. Eto, da je moj BMW registrovan, bio bi to jak triling BMW-a!
Put do Prnjavora je, trenutno, jedan od najlošijih puteva u Republici Srpskoj. Veliki broj radnih mašina, teških kamiona, česti radovi na i oko puta, prašina i blato na putu, kolotrazi, udarne rupe i subotnja gužva, definitivno nisu sjajno okruženje za vožnju. Ali plan je takav. Prva pauza u Prnjavoru, dopuna kalorija i kratko osveženje.
Put dalje je već mnogo lepši i uživancija počinje. Stižemo u Brčko, smeštamo se u hotel i lagano skitanje po gradu. Brčko deluje prilično pust grad. Subotnje veče u pešačkoj zoni rade 3 kafea ali i u njima ne više od 15 gostiju. Sve ostalo je prazno ili zatvoreno. Ni malo optimistična ni lepa slika.

Prijavljujemo se kod domaćina. Retki smo gosti koji su doputovali motorima. Uz nas tu je najviše 5 motora.
Druženje i zabava traje dugo u noć. Puno poznatih a još više nepoznatih ljudi na jednom mestu. Gosti sa svih strana. Odlična muzika i atmosfera.
Povratak biramo preko Gunje, Županje, Babine grede, Slavnoskog broda, Nove gradiške do Okučana. Putevi kroz ova pitoma mesta Slavonije su pravi mamac za motocikliste. Nismo bili jedini koji su tuda protutnjali. Dobre ceste, ograničenja brzine samo u zonama škole jesu 50 km/h a kroz naseljena mjesta 70 km/h, temperatura vazduha od oblačnih 13 do sunčanih 17 stepeni su bili sjajna kombinacija za višesatno uživanje u opuštajućoj vožnji.

Put nastavljamo preko Gradiške. Ogromna gužva na graničnom prelazu rešava se laganim prolaskom do čeone pozicije. I pred sumrak stižemo kućama u BL. Za nama je nekih 480 km lepe vožnje i uživanja. Fenomenalno za zaključenje ovogodišnje sezone, obzirom da najave za naredne dane idu u prilog dolazećoj jeseni.