da malo usporimo a taman tada stižu gosti.

Pre nekoliko dana, četvrtak, dobro se sjećam, poruka na grupi, “Ajd dodji, doš’o Budža”! Druženje je, naravno kod Mrve u dvorištu. Odmah počinje organizacija, gde, šta, kako, prase, jagnje, vožnja …

Javlja se naš drug Nešo koji predlaže jedno prasence na ražnju kod njega na vikendici. Naravno da ne postoji niko ko će ovako srdačan i “sočan” poziv odbiti. Znači okupljanje u Slatini a Nešo, naš veliki domaćin, će do 17 h već sve srediti! Ako i u čemu uživa, pored vožnje, to je pečenje i seckanje prasića.

Domaćinski doček

A kad vrijeme malo odmakne, uvjek to bude nekako ovako 🙂

Gdje ćemo sutra? Vremenske prognoze pokazuju djene/djene. Al’, sjediti kući nećemo. Plan je odvoziti se do Zelenkovca i tamo provesti noć uz dobru muziku. Pokazalo se, odlična odluka.

Da ne zaboravim, pridružuje nam se i Dragana, Budžina supruga. Društvo se kompletira.

Sa ponedeljkom ispratismo goste i stiže poruka iz Ćuprije: “Braćo stigli smo srećno! Hvala!”. E sad je srce na mjestu.

Nekoliko dana potom, nova najava. Stigli su Miloš i Djole iz Knića.

Za sve naše manifestacije i organizacije, Šušnjari su prva i prava destinacija. Sve tu imamo. Od ražnja, hladovine, pa do točilice za pivo. Samo nam još povod treba i tu smo.

I tako reč po reč … 🙂

Sina predlaže da se provozamo do Drinića. Tamo nas čekaju braća Runjić a i oni imaju “nekakvu pecanu” i ladaru za uživanje.

Putem do Petrovca i Drinića prolazimo Veliko vrelo gde se pravi kratka pauza.

Nismo mi umorni, nego smo malo više pojeli a iskustvo nam pomaže da se uvjek snadjemo za desetak minuta odmora i laganog varenja.

Drinić, netaknuta priroda. Destinacija za svaku preporuku. Spakuj se, provozaj, opusti u prirodi i odličnom društvu, parkiraj motore i uživaj.