Leto nikako da dodje. Svaki treći dan u najavi je neka kiša! Ovo baš ume da bude razlog za loše raspoloženje. Ali, ako bi sačekali da se sve kockice poslože, eto već jeseni i zime, tako da dvije ekipe su se ipak otisle na “obje” strane svijeta u nadi da malo osjete vjetar u kosi i miris beznina, a i da se pogoste lokalnim delicijama na pozicijama dokle “dobace” 🙂

Tetak, Zoka i Sastanak kreću put istoka, još u subotu. Znam da im je cilj bio preći granicu na Drini i malo proskitati Srbijom.

Kad nigde ne žuriš a i ako cilj nije da baš mora biti ispunjen, cilj je onda uživanje, lagana vožnja, opušteno druženje i zezanje, malo osveženja, klope i …

Navratili su oni da “bace oko” i na jednog Harley-a ali izgleda im se nije baš dojmio pa su produžili dalje. Bila je to i prva prava vožnja novog Acinog motora o kojoj on napisa: “Skoro 700 km prešli za vikend. Nije mnogo, ali za prvu vožnju sezone je skroz ok. Naročito meni koji od pogibije nisam vozio ozbiljnije.” Sigurno ste prepoznali, na prvoj slici, zastavicama “Ćup mafije” i MK Istok okićeni je njegova plava zverka.

Kad se premorite, nađe se i neki smeštaj. Ajd, ako je i kraj nekog restorana sa malo neuskladjenom kvalitetom muzike i jačine zvuka, nije strašno! Izdržale su braćale i gore od toga 🙂

Subotu naveče “gatamo” oće ili neće kiša. Razne aplikacije pokazuju upravo tako, različito! No, nedelja je bez oblaka. Sunce, doduše zubato, ali ne smeta.

Druga ekipa kreće ka zapadu i jugu.

Cilj je napraviti jedan lep krug jugozapadnim djelom. To je vrlo poznata i popularna ruta bajkera, putevi odlični, ne previše saobraćaja a relazija Grahovo – Livno, jednostavno je jedinstvena, brza i vrlo privlačna.

Prva pauza Drvar. Madera.

Nastavak do Grahova i naglo skretanje lijevo ka Livnu. Tu slobono podesite sjedište, nasmješite se i uživajte u krivinama, brzini i kvalitetu puta.

Ispred Livna okupljanje ekipe, kratak rezime trase i nastavak ka Miliništu. Osveženje

Oblaci nas prate, prosečna temperatura je oko 11C ali ne marimo mi za to. Samo da ne kapne koja kap 🙂

Kratko dosipanje goriva.

Završetak današnjih oko 420 km u našem klubu. Prelep je osećaj kad po malo umorni siđete sa motora, naručite osvježenje i sa osmjehom na licu proanalizirate po neku zgodnu ali bude i nekad neka nezgodna situacija. Važno je da posledica nije bilo i ne bude.

Idemo dalje u nove kilometre! 🙂