Povodom dana grada Banja Luke, MK „Istok“ je u periodu od 5. do 8. aprila proveo niz aktivnosti.
Težište smo dali na organizaciji svečanosti otvaranja “Moto sezone 2017”. U subotu, 8. aprila na platou Ronilačkog kluba Buk ugostili smo veliki broj naših prijatelja, zaljubljenika i vlasnika motocikala i gostiju iz zemalja okruženja. Nakon okupljanja na platou uslijedio je svečani defile oko 200 motora, skutera i nekolio quadova. Trg Krajine bila je lokacija jednosatne izložbe svih motocikala. Raduje nas činjenica da su među motociklima šetali brojni građani Banja Luke i nakratko se družili sa nama.
Druženje je nastavljeno na platou RK Buk, a after party u novootvorenim prostorijama MK ISTOK Club House.
Ciljevi ove manifestacije jesu promocija sigurne vožnje, skretanje pažnje ostalim učesnicima u saobraćaju na motocikle, kao ravnopravne učesnike u saobraćaju, podizanje tehničke kulture među mladim generacijama, unapređenje vještine upravljanja motociklom u cilju povećanja bezbjednosti u saobraćaju, te okupljanje vlasnika i ljubitelja motocikala uz širenje drugarstva i solidarnosti, izgradnji humanih odnosa itd.
I ove, kao i prethodnih godina možemo se pohvaliti da su nam u goste došli prijatelji iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, kao i naše komšije iz okolnih gradova Republike Srpske i Fedecarije BiH.
U tradicionalnom dobrovoljnom davanju krvi u srijedu 5. aprila, učestvovalo je 6 članova našeg kluba.
Aktivno smo se uključili i u humanitarnu akciju skupljanja novčanih sredstava za liječenje djevojčice Sofije Mićević, a za koju svrhu je tokom ove manifestacije skupljeno 608,50 KM. Ovaj novac je uplaćen na Sofijin račun kao naš mali doprinos njenom izlječenju.
MK Istok se iskreno i srdačno zahvaljuje svim gostima u nadi da se uskoro vidimo opet!