Sve је spremno za VII Banjalučku motorijadu u organizaciji Moto kluba ISTOK Banja Luka, koja će se održati na tvrđavi Kastel od 29. do 31. jula 2022. godine.

Kao i prethodnih godina, pripremamo veliku količinu rock’n’roll-a i drugih sadržaja, kako za prijatelje bajkere, tako i za sve naše sugrađane.

U petak, 29.07. očekuje nas još jedan fenomenalan koncert Rock Simfonije, kao i nastupi bendova Balkan Express i Tref, pik i razbojnik.

Muzički program u subotu, 30.07. odnosi se na nastup fenomenalnog Whitesnake tribute benda Snakebite, kao i nastupe bendova Kob, Saso Mange i Granny Fuckers.

Banjalučki Zid smrti Božo Vukadonović, jedini aktivni Zid smrti u ovom dijelu Evrope, biće na raspolaganju našim posjetiteljima u poslijepodnevnim i večernjim časovima u petak i subotu.

I ove godine organizujemo turističku vožnju na jezero Balkana. Ovo je prilika za sve one koji nisu mnogo putovali okolikom Banjaluke ili žele da ponove to iskustvo u koloni od obično nekoliko desetina motora. Planirana je vožnja, predah, kupanje i povratak na Motorijadu. Start je u subotu, u 11.00 časova sa tvrđave Kastel. Prijave su neophodne i mogu se izvršiti na Info pultu, ali i putem Facebook ili Instagram stranice MK Istok.

I naravno, nemojte zaboraviti uglancati motore za defile! Ključ u bravu, kaciga na glavu i lagano ulicama, alejama i mostovima Banjaluke. Vidimo se na moto defileu koji polazi u subotu u 18.00 časova sa tvrđave Kastel!

Nakon defilea, u subotu u 19.00 časova, održače se takmičenje u sporoj vožnji. Ponekad treba stitnuti petlju i voziti što je sporije moguće. Svi motoristi koji sjajno balansiraju na svom dvotočkašu dobrodošli su da se na Info pultu prijave za takmičenje i osvoje vrijedne moto nagrade.

Za bajkere je obezbjeđen besplatan kamp, ručak u petak i subotu, kao i doručak pred put u nedjelju. Na dane motorijade, bajkeri će moći besplatno popiti jutarnju kafu u MK ISTOK Club House.

Ulaz za bajkere je besplatan, a pješacima će se u večernjim časovima naplaćivati u iznosu od 5KM po danu.

Kao što je bila praksa i do sada, pozivamo sve bajkere i sugrađane da dođu na Kastel na jedan od najboljih provoda ljeti u Banjaluci.

Čistu cestu i ugodno putovanje želimo svim našim gostima koji najviše dolaze iz zemalja bivše Jugoslavije, ali i iz drugih, udaljenijih evropskih zemalja.

Vidimo se!

satnica raspored motorijada banja luka 2022