Iza nas je jedan vrlo aktivan vikend. Putovalo se na četiri strane svijeta!
ISTOK – Sajam automobila i motora u Beogradu.
Većina članova kluba pošli su na istok, u Beograd, na Sajam automobila i motora. Da se ne lažemo, glavni cilj je slikati se pored ili na nekom od motora i po mogućnosti u društvu neke zgodne hostese. Tako da, njihovo putešestvije baš i ne računamo u neke velike aktivnosti.

ZAPAD – MK Dugo Selo!
Na poziv naših drugara koji negdje u ovo doba godine redovno prave svoju moto žurku i blagoslove svoje motore za sigurnu i dobru sezonu, naravno motorom putuje Mario.
Bivša sala bioskopa preuređena u prostorije moto kluba. Zamislite, sobu operatera na spratu preuredili su u sobu za smještaj putnika namjernika. I generalno, sve u tom okruženju podredili sebi i potrebama bajkera. Doček fenomenalan. Domaćini u potpunosti na visini zadatka i posvećeni svojim gostima.
Po malo nam postaje “problem”, otići negdje i naići na nepoznate ljude. MK ISTOK u svojim dugogodišnjim putovanjima stvarao je prijateljstva i drugarske veze pa gdje god dodjemo, osećamo se skoro kao kod kuće. Žurka je počela na malom trgu ispred sjedišta moto kluba a sa dolaskom noći svi smo se preseili u zatvoren prostor i uz dobru muziku uživali u fenomenalnoj zabavi. Više bi se reklo moto skup, nego zimski party.

SJEVER – MK Stado
27 drugara iz Gradiške, nakon dugo godina zajedničkog putovanja odlučili su da registruju svoj moto klub. Krste ga imenom MK Stado. Prva asocijacija mi je bilo stado ovčica. No, u priči sa njima, većinom zašli u srednje godine, pozamašne kilaže, moja asocijacija biva potvrdjena. Mnogo ja’njića i ovčica je “stradalo” na tim njihovim putovanjima. Šalu na stranu, izuzetno nam je drago da se u našem okruženju registruju novi klubovi koji će na svoj način da nose svoje boje i šire prijateljstvo među ovom velikom bratijom na dva ali i tri točka. Sjajna zabava koju smo pohodili u velikom broju. Našim komšijama iz MK Stado želimo mnogo sigurnih kilometara i uživanje u druženju i vožnjama!

U povratku navratismo i malo do Laktaša. Naš drug Dalibor iz MK Škorpion, noć prije je otvorio sjajan lokal. Pub Kodeks u sred Laktaša bio je prilično pun kad smo navratili da Daliboru poželimo sretan rad i dug vijek Puba, ali i da provjerimo temperaturu ohlađenog piva. Ne dolazi MK Istok “‘nako”. Uvijek postoji razlog. Dalibore sretno!

JUG – MK Pale
Do Pala u posjetu MK Pale skoknuo je naš Tetak. Zimska žurka ukombinovana sa svježim kiseonikom snježnih obronaka je odlična stvar. Još jedna sjajna žurka.