MK Istok ponovo ima svoj Club House.
Nakon perioda renoviranja, sređivanja, prašine, nestrpljenja, znoja i smjeha, 5. aprila smo ponovo otvorili “našu klupsku kuću” ali u novom i puno kvalitetnijem prostoru, na adresi Milana Rakića 1, u Dolcu, nepunih 300 metara od jednog od najpoznatijih spomenika nešeg grada, Tvrđave Kastel.

Kako smo navikli da imamo neko naše mjesto okupljanja, druženja i pravljenja planova ovih par mjeseci bez Club House-a nam je svima teško palo. No, radili smo predano. Prostor koji smo preuzeli željeli smo urediti po našim idejama i zamislima, da bude opet naš i po nama prepoznatljiv. Naši prijatelji i svi naši gosti moraju se kod nas osjećati kao kod svoje kuće.

Mislimo da smo u tome uspjeli.

Petak naveče, ponovo smo počeli sa radom i odmah krenuli žestoko sa sjajnim R’n’R i LadyD kao gostujućim bendom.

Bila je to sjajna noć, puna dobre i pozitivne energije. Svi željni dobrog druženja, žestokih taktova, prijatelja i gostiju. Veliko hvala svima koji su nam se pridružili da na lijep način obilježimo nastavak rada.

Takodje, pre par nedelja bili smo gosti kod naših komšija MK Joker. Put nije dalek ali je to bila još jedna prilika da se sretnemo sa sestrama, braćom i prijateljima.

Našim krajevima je protutnjala jedna odvažna ženska ekipa koja je pod naslovom WRWR (Woman Riders World Relay) provezla štafetu preko teritorije RS i BiH, a naša Marija je bila jedna od njih. Više o tome uskoro ćemo pisati.

“Otvaranje sportske motosezone” na auto-moto stazi Zalužani organizovali su naši prijatelji iz MK Maršal. U sklopu te manifestacije priređen je i trening za dvije kategorije motora. Morali smo malo da osetimo miris benzina i spaljenih guma te smo se provozali u goste, a sunčan dan je bio odličan saveznik organizatorima.

Nekako, sa prolećem MK Crni vukovi organizuju u Drakseniću odličan party. Sjedosmo sinoć na motore i provozasmo se u suton, pokraj Save do Draksenića. Narode moj dobri, jedna od sjajnih karakteristika ovakvih druženja jeste ogromna količina pozitivne energije i dobrog raspoloženja koje ne možete a ne osjetiti. Još jedna dobra noć i sjajni domaćini “Crni vukovi”. Povratak na oko samo 2C ni malo ugodan. Nema odustajanja. Lagano, obući na sebe sve što se ponese i put u noć.