IMAG0030Povodom dana grada Banja Luke, MK „Istok“ i MK „Stršljen“ Banja Luka, 16. aprila 2016. godine, organizovali su svečanost otvaranja moto sezone kojom prilikom su proveli više aktivnosti.
Počev od tradicionalnog dobrovoljnog davanja krvi u kojem su nam se pridružili i članovi Enduro kluba Banja Luka i MK „Joker“, upriličeno je i okupljanje motociklista u Ronilačkom klubu „Buk“ na obali Vrbasa, defile svih gostiju na 2 i 3 točka, izložba motocikala ispred RK Boska, te druženje sa gostima u poslijepodnevnim i večernjim satima.
Ove godine, po lijepom vremenu, u goste nam je stiglo oko 400 motociklista iz bližeg ali i daljeg okruženja. Posebno ističemo goste iz Slovenije, Hrvatske (Split, Rijeka, Karlovac, Slavnoski Brod, Makarska, Kostajnica…), Srbije, kao i naše komšije iz Laktaša, Srpca, Prijedora, Prnjavora, Šamca, Dervente, Jajca, Travnika, Gračanice…
Ciljevi ove manifestacije jesu promocija sigurne vožnje, skretanje pažnje ostalim učesnicima u saobraćaju na motocikle, kao ravnopravne, podizanje tehničke kulture medju mladim generacijama, unapredjenje vještine upravljanja motociklom u cilju povećanja bezbjednosti u saobraćaju, te okupljanje vlasnika i ljubitelja motocikala uz širenje drugarstva i solidarnosti, izgradnji humanih odnosa itd.
Organizatori se iskreno i srdačno zahvaljuju svim gostima u nadi da se uskoro vidimo opet!