Zima lagano bježi od nas, dolaze ljepši dani, sunce nas po malo vuče na motore, a zimski moto skupovi nisu ni prestajali. Ekipa MK ISTOK već više od mjesec dana radi na pripremi novog klupskog prostora. Promjenili smo lokaciju, a o lokaciji, datumu otvaranja, fotografijama sa lica mesta, cjenama kafe i piva i ostalim detaljima ćemo vas uskoro obavjestiti. Vjerujte u nas i očekujte da novi prostor bude obilježen u duhu R’n’R, motora i opremljen za uživanje naših gostiju i članova.

Posao zna biti naporan pa se kratke pauze koriste za duboki predah!
Zbog tih i takvih aktivnosti nismo mnogo putovali prethodnih mjeseci. No, izdvajamo ipak dvije posjete. Prije skoro dvije nedjelje bili smo gosti naših drugara MK Tuzla. U Klubu Palma organizovali su, kao i uvijek, vrlo profesionalno svoj rodjendanski party.

Prošle nedjelje naše komšije iz MK GP, Gornji Podgradci su takodje organizovali svoj rodjendanski party. Kod MK GP odosmo u više talasa. Stara garda ode na ručak i kafu a omladina u večernjim satima na noćno druženje. Opasno dobra priča, puno osmjeha, dobrog druženja i “teške priče”.
Tokom ove zime smo, nešto manje nego prošle, zanavljali i vozni park. No o tim detaljima biče priče uskoro!