Vremenska prognoza za protekli vikend nije bila ohrabrujuća. “Obećavali” su nam kišu i nevreme. Zalud! Ne plašiti momke iz MK Istok takvim besmislicama! Nema svrhe.
Naši prijatelji iz MK “Brod” su izašli sa svojim 14-tim izdanjem u vrhunskoj formi.
Naša jaka prethodnica u petak naveče, bila je u sastavu Mario i Zena. Zenina supruga je bila njihovo pojačanje. Svirka sjajna, program odličan. Veliki broj gostiju a sve funkcioniše. Šator je tu na nekih 30m od epicentra dešavanja, a pored rijeke Save.

Subota, kao po navici, dejstvujemo u talasima. Kapetanu društvo pravi naš veliki prijatelj Nedeljko. U sledećem talasu stižu Marko, Marija, Aca, Mrva i Caki, a tek kasno iz mrkle noći iskače i Bole koji putem do Poloja, na jakni ima dobar insektarijum.
Stariji momci nalaze smeštaj kod “Rodje” a za mladje pripremamo šatore i vreće za spavanje u reonu zvanoj “MK Istok”, parkiramo motore pored njih i druga noć zabave može da počne. Sunčani dani dozvoljavaju da i večeri i noći kraj Save budu vrlo prijatne. Dobro druženje sa komšijama iz MK “Prnjavor 07” nastavljamo pod šatorima domaćina. Ponuda hrane vrhunska. Hladno pivo i osveženje u neograničenim količinama. Stage sa sjajnim ozvučenjem privlači ne samo goste bajkere, nego sa večeri povećava se i broj gostiju iz Slavonskog broda i gužva je osjetna. DJ u pauzama popunjava muzičku podlogu. Susreću se stari drugari, pa smehu i priči nikad kraja. Domaćini nas redovno obilaze, čisto da se uvere da nam ništa ne nedostaje! Zabava traje duboko u noć.
Nedelja je planirana vožnja nazad kući ali preko Kotor Varoša, gde navraćamo kod naših prijatelja MK “Orlovi”. Prave čorbu uz roštilj pa naše komšije žele da se malo družimo. Tu je i ostatak kluba koji dolazi direktno iz Banja Luke a predvodi ih Lija. Sa njim su Igor i Dijana, Škora i Nina, Gagi i Elena, Nešo i Marina, Žeka, Tetak, Darijo, Triva, Sina Roda, Pop, Brančilo, Željo, Zoka. Lepo druženje na trgu pored Vrbanje.

Zaključak i preporuka je: ne obraćati mnogo pažnju na vremenske prognoze i nevreme u najavi, nego kišno odelo u torbu, par KM u džep, dobra volja, osmeh i pravac uživanje. U protivnom, da smo verovali prognozi, ovaj vikend bi bio čist promašaj. Naprotiv!