Vikend iza nas bio je prepun aktivnosti i dešavanja. Proslavili smo 12. rođendan kluba, dočekali i ispratili goste, ali i putovali na dva moto skupa u posjetu prijateljima.
Kako to već početkom septembra biva, klub slavi svoj rođendan. Eto, došli smo do 12-tog. Lokacija – vikendica u Šušnjarima, već standardno svima gostima poznata. Pripreme počinju već u četvrtak. Valja dovesti sve u red i pripremiti se za veliki broj gostiju, ali i obezbijediti uslove za spremanje čorbe i pečenje par prasića…

Uz rođendan kluba dodjeljujemo i boje novim članovima. Ovog puta punopravni članovi Moto kluba ISTOK postaju Fićo, Sastanak i Nidžo.

Našim novim članovima želimo puno sigurnih i sretnih kilometara i da sa ponosom nose boje našeg kluba ma gdje putovali.
Isti dan, želju za svojim stažiranjem izrazili su i naši novi stažisti iz Makedonije. Širimo se i na druge republike i to shvatamo kao priznanje našim naporima u širenju drugarstva, bratskih odnosa i poštovanja prema drugim bajkerima i klubovima. Pece, Mende i Kire, (u bajkerskom svetu više poznat kao Djon Vejn) izrazili su želju da nam se pridruže i postali su novi stažisti koji će oznake našeg kluba nositi u Makedoniji i okolini. Predstoji nam godina dana upoznavanja i sigurni smo, odličnog druženja.

U goste nam stiže Tisa, tu je i Krke iz Vranja a nikako ne smijemo zaboraviti ni Dragana iz Makedonskog broda koji je pregazio 900km sa svojim GS-om i došao u Šušnjare na druženje. Našu proslavu uveličali su i prijatelji iz MK Vlage Banja Luka, MK GP iz Podgradaca, MK Škorpion iz Laktaša, MK Joker iz Banja Luke, MK Orlovi iz Kotor Varoši. Svaka čast momci, kao i svim ostalim gostima koji su izdvojili vrijeme i družili se sa nama. Sretni Vam putevi ma gdje vozili.
Ali prije nego li su rođendanske obaveze i druženja započela, paralelno sa pripremom čorbe odvozili smo i posjete našim komšijama MK Stado u Gradiškoj. Obzirom da su se prošle godine osnovali, ovo im je prvi moto skup. Svaka čast dečaci!

Paralelno sa motoskupom u Gradiškoj, otputovali smo i na fenomenalnu zabavu MK Tuzla koji je i ove godine na jezeru Panonika održan uz savršenu organizaciju i veliki broj gostiju. Tuzla se, jednostavno, ne preskače ni pod razno.

Još je lijepih vikenda pred nama i ubjeđeni smo da će biti još atraktivnih i interesantnih putovanja.