Garaža! Prvo što pomislite jeste prljava, zapuštena prostorija u koju na brzinu parkirate automobil ili motor, držite neke stare gume, nešto okastih i viljuškastih ključeva, a po neko i kacu kiselog kupusa. U istu ulazite samo kad nešto baš morate da odradite a ne smete ili ne možete da lupate u stanu ili kući.
U Tuzli postoji jedna garaža, koja je to u gornjem smislu riječi, nekad bila.
Kao gosti MK Tuzla, pozvani smo na njihovu rođendansku zabavu. Zamoljeni smo da, ipak, dođemo malo ranije. Domaćini rekoše da imaju neko iznenađenje za nas. Smeštaj u hotel, taxi vožnja do grada u neko nepoznato naselje. Momak reče, ovde u ovoj garaži Vas čekaju. Rebus!? Ali… garaža je u stvari mali bajkerski hram. Sve je tu. Mnogo uspomena na zidovima, police za piće i čaše, osvetljenje, muzika, mala točilica za pivo, toalet, umjesto kanala podrum za piće i još mnogo detalja koji su sa ljubavlju i pažnjom birani i izloženi. Doček prijatelja. Posluženje za svačiju dušu. Gitare dvije! Zabava već počinje.

Biti gost i dočekan kao pravi prijatelj i brat u jednoj takvoj garaži je samo po sebi privilegija.
Pred veče se lagano prebacujemo u Klub Palma, Dom omladine Tuzla, gdje je planirana centralna zabava povodom rođendana kluba. To je samo logičan nastavak sjajnog druženja sa mnogo većim broju gostiju i prijatelja. MK Tuzla je klub koji prilično mnogo putuje i na skoro svim dijelovima bivše nam zemlje ima prijatelje. Tako se u Domu omladine okupilo oko 85 klubova iz svih EX-YU republika. Mnogo poznatih lica, dragih ljudi, prijatelja i braće. Dobra muzika i još bolje raspoloženi domaćini uz sve goste u dobrom prostoru, razlog je fenomenalnom druženju do jutarnjih sati.

Momcima iz MK Tuzla želimo dobro zdravlje, još mnogo ovakvih rođendana, da voze suvom cestom i bezbroj sigurnih kilometara. A putevi će nam se sigurno i dalje ukrštati!