Dođe tako vikend kad je potpuno nemoguće otići na sva ona mjesta na koja bismo rado otputovali u posjetu prijateljima. Ali, ipak nekako se organizujemo.
MK Šid pravi svoj 10. internacionalni moto skup. Lokacija, odavno provjerena i odlična – Berkasovo. Nacionalni park Fruška gora.

Već u petak stiže naša delegacija u goste. Atmosfera već dobro podgrijana i samo je potrebno uklopiti se u dobro druženje sa prijateljima. U povratku iz Šida ka Brčkom navraćaju do spomen obilježja Sremski front koji se tako često zaobilazi. Svaka preporuka za svratiti na ovo mjesto.

Isti dan tročlana ekipa u povratku sa svog putovanja iz Ohrida (MK) dolazi kod MK Varjak Čačak. Mislim da smo tamo bili medju prvim gostima. Praktično otvaramo moto skup. Domaćini nas bratski dočekuju a nama nakon skoro 1500 km treba malo opuštanja. Smeštaj u gradu i ponovno povratak na Stari hipodrom gdje se u medjuvremenu okupila još jača ekipa. Tu su i naši prijatelji iz novoosnovanog moto kluba MK Šumadinci, Knić. Kao što to biva obično, noć bude kratka za dobro zezanje. Momci, Vama i Vašem novom klubu želimo svaku sreću i da Vas prate suvi putevi i sretni kilometri.

U subotu nam stiže pojačanje od strane naših stažista i drugara iz Prilepa, tako da ovog puta MK Istok u Čačku ima čak 6 svojih predstavnika. Istovremeno MK Silver Wings iz Brčkog prave svoj, već tradicionalno dobar i veliki moto skup. Druženje na moto skupu ali i u njihovom novootvorenom kafeu Vagon. U brčake kao domaćine, ne sumnjamo nikad!

Sretno i vidimo se opet!