Dragi naši prijatelji,
Kako je zima pokazala svoje zube, tako je i mnogo manje putovanja i druženja. Bliži se Nova godina, a samim tim i vrijeme svođenja nekih računa, podataka, statistika, uspomena, pravljenje planova za novu sezonu i svašta nešto još…
2018-tu godinu, MK Istok može, sa punim pravom, upisati kao još jednu zlatnu godinu u svom postojanju.
Godinu završavamo sa brojnim stanjem članova – 33 a pripravnika 7. Pominjali smo, a nije zgorega ponoviti, u pripravnike svrstavamo i 3 brata iz Prilepa, Kire, Mende i Pece. Tako da je potpuno evidentno širenje kluba na regiji EX YU. Rastemo i jačamo lagano.
Ove godine smo, barem po našim statistikama i evidencijama, odvezli 71 posjetu raznim moto klubovima i prisustvovali moto skupovima u okruženju. Tom prilikom smo odvezli nešto preko 150.000 km. Tačnije, 150.680. Naravno, da to nije krajnji skor. Ima tu mnogo neevidentiranih vožnji i vožnjica. Članovi kluba su ostvarili 371 pojedinačnu posjetu drugim klubovima.

Obilježili smo otvorenje sezone 2018. Prvi rodjendan našeg Club House. Organizvoali 4. medjunarodni moto skup. Proputovali redovnu klupsku vožnju u junu (10 članova + 2 gosta), jednu predklupsku vožnju po sjevernim komšijskim državama (4 člana), već tradicionalno ljetovanje na Jadranu (9 članova). Ne zaboravimo i rodjendansku zabavu…

Ove godine smo realizovali i jednu, na prvi pogled, čudnu ideju. Naš “Rock’n’roll karavan”. Na svoj način smo se prikazali našem gradu, sa grupom “TuPas Mene” provozali ulicama Banja Luke, pratili konvoj motorima i izazvali veliki broj pozitivnih komentara naših sugradjana.
Realizovali desetine muzičkih večeri vikendima, kojom prilikom smo angažovali bendove iz BL ali i iz okruženja. Ugostili stotine uvijek nama dragih gostiju. Vrlo smo ponosni na taj dio našeg djelovanja. Mislimo da smo na neki način postavili i lijepe temelje druženja i pokazali gostoprimstvo svim našim dragim gostima.

Primili još jednu “djevojku” na stažiranje. A i “Vukotu” oženismo! Uz sva naša druženja, ispekli smo desetine kilograma domaćih mesnih specijaliteta!

Nekoliko svjetskih putnika je obišlo naš klub. Medju njima i Anna.

Pratili smo i ove godine medjunarodnu biciklističku trku Beograd – Banja Luka, a bili smo i službena pratnja gradskog Maratona Banja Luka. Uz to sve, brojimo samo jedan značajniji pad i povredu. Nadamo se da ih neće više biti!
U nedjelju, 30.12.2018. organizovaćemo kao i prošle godine, podjelu paketića našoj dječici i nadamo se da će ta žurka biti jednako dobra, ako ne i bolja od prethodne. Godinu završavamo sa dočekom Nove godine u Club House.
Svim našim prijateljima, braći i sestrama, želimo suve ceste, mnogo druženja i putovanja, osmjeh na licu i svaku sreću i dobro zdravlje u Novoj godini.