Vikendi kad ne treba gledati u vremensku prognozu i dalje se nižu. Gradačac ima jednu predivnu lokaciju pored jezera Vidara na čijim je obalama MK Zmaj i ove godine dočekao mnoštvo prijatelja na 2 i više točkova.

Zmajevi su odlični domaćini i pravo je zadovoljstvo provozati se do njih. Kažu da je petak bio za pamćenje, a mi u subotu potvrdjujemo da će i subota biti još bolja! Brojna ekipa stiže u par navrata. Hladna “Žuja” na onakvu vrućinu dolazi kao melem. Prijatelja sa svih strana. I naravno, druženje do sitnih sati!
Daleko na jugu, Ohrid je i ovog vikenda bio prava destinacija za naše stažiste iz Prilepa. Naša braća i njihovi prijatelji izmedju kojih izdvajam Aleksandra Atanasovskog pripremili su “moto vikend” druženje u kampu na Ohridu, a u gostima im je bio i naš dragi Igor Kukec, od milja zvani Mile ili ti Brmbi! 🙂 sa svojom kraljicom.

Par naših članova, medju kojima je i potpisnik ovih redova, već godinama merači da se provoza do Cera i Mišara. Ove godine smo uspjeli sa planom i nakon Gradačca odlazimo u Šabac.

MK Noćni vukovi pripremaju svoj skup i sutrašnje obilježavanje 105 godina Cerske bitke u Tekerišu, a pored spomenika podignutog u čast Cerske bitke.

Fascinirajuće je bilo, putem do Tekeriša, kolona od nekoliko stotina motora susreće hiljade pješaka koji su iz obližnjih mjesta pa i iz Šapca pješke krenuli na spomenik Cerske bitke. Odprilike zajedno ulazimo u centar mjesta.
Prethodno je odata počast palim borcima Boja na Mišaru, koji su predvodjeni Karadjordjem nanijeli prvi poraz Otomanskoj imperiji u našim krajevima.

U susret novim dešavanja, sretni Vam putevi !!!